Svenska Indexfonder

Svenska Indexfonder

Vilka svenska indexfonder finns det och hur skiljer dom sig från varandra? Vi ska titta närmare på vad som finns på marknaden och hur du ska tänka när du står inför en investering i en av dessa indexfonder.

Sveriges mest kända fond

Om vi pratar om svenska indexfonder så måste vi så klart börja med att nämna en av sveriges mest kända fonder, nämligen Avanzas mycket populära Avanza Zero. Den heter “Zero” just på grund av att den har 0% i avgift. Detta är unikt bland fonder. Syftet med att ha indexfonden helt gratis är att man tänker sig att den ska logga privatsparare till fondmarknaden och att dessa på sikt ska investera i fler fonder – med avgift.

Fler indexfonder

Det finns fler populära svenska indexfonder. Swedbank Robur Access Sverige som även den försöker spegla utvecklingen för stockholmsbörsen genom att följa indexet OMX Stockholm Benchmark CAP GI.

Vill man ha en riktigt bred exponering inom Stockholmsbörsens ramar så bör man ta en titt på Handelsbankens Sverigefond som även den är populär bland svenska indexfonder. I fonden ingår hela 311 bolag. Jämför detta mot Avanza Zero som enbart har de 30 mest omsatta aktierna i sin förvaltning.  Genom att investera i Handelsbanken Sverigefond får man helt enkelt en större bredd.

Att välja rätt bland svenska indexfonder

När man väljer bland svenska indexfonder så bör man framförallt titta på avgifterna och se hur dessa står sig mot varandra. Sedan bör man också ta sig en kik på hur väl fonden har lyckats följa index rent historiskt. Svårare än så är det inte.

Recent Content

link to Europeiska Indexfonder

Europeiska Indexfonder

Europeiska Indexfonder Europeiska indexfonder är fonder som speglar specifika europeiska index. Men varför ska man investera i dessa fonder istället för till exempel svenska indexfonder? Vi tar en titt på de europeiska indexfonderna och förklarar hur de fungerar. En bredare exponering Ett av syftena med att investera i indexfonder generellt är ju att man vill […]
link to Amerikanska Indexfonder

Amerikanska Indexfonder

Amerikanska Indexfonder Att investera i indexfonder kan vara en snabb väg för att nå exponering mot andra marknader. Till exempel så kanske man sneglat på den amerikanska ekonomin och tänkt att “där finns det intressanta affärer att göra”, men man vet inte riktigt vart man ska börja. Vi visar här hur enkelt det är att […]