Amerikanska Indexfonder

Amerikanska Indexfonder

Amerikanska Indexfonder

Att investera i indexfonder kan vara en snabb väg för att nå exponering mot andra marknader. Till exempel så kanske man sneglat på den amerikanska ekonomin och tänkt att “där finns det intressanta affärer att göra”, men man vet inte riktigt vart man ska börja. Vi visar här hur enkelt det är att välja en amerikansk indexfond för att komma igång med sina investeringar på andra sidan atlanten.

En av världens största ekonomier

Den amerikanska ekonomin är gigantiskt. Även om många andra ekonomier börjat ge USA en ordentlig match, så är det fortfarande så att många av världens största bolag har sina huvudfästen i USA. Ta bara Google, Facebook och Apple. För att nämna några få.

Att investera direkt i dessa bolag kan för en svensk småsparare tyckas ganska svårt. När ska man köpa? Och vilka faktorer finns det som kan påverka aktien på kort sikt? I och med att bolagen finns på en marknad som rent geografiskt ligger långt bort från oss så är det inte så enkelt att sätta sig in i dessa.

Det är här amerikanska indexfonder kommer in i bilden. Genom att investera i amerikanska indexfonder får du direkt en exponering mot en stor del av den amerikanska ekonomin – utan att behöva äga några aktier.

Populära amerikanska indexfonder

En av de mest populära amerikanska indexfonderna här i Sverige är Swedbank Robur Access USA. Genom att investera i amerikanska indexfonder som den här får du en bra ingång till den amerikanska ekonomin utan att behöva sätta dig in i detaljerna.

Recent Content

link to Svenska Indexfonder

Svenska Indexfonder

Svenska Indexfonder Vilka svenska indexfonder finns det och hur skiljer dom sig från varandra? Vi ska titta närmare på vad som finns på marknaden och hur du ska tänka när du står inför en investering i en av dessa indexfonder. Sveriges mest kända fond Om vi pratar om svenska indexfonder så måste vi så klart […]
link to Europeiska Indexfonder

Europeiska Indexfonder

Europeiska Indexfonder Europeiska indexfonder är fonder som speglar specifika europeiska index. Men varför ska man investera i dessa fonder istället för till exempel svenska indexfonder? Vi tar en titt på de europeiska indexfonderna och förklarar hur de fungerar. En bredare exponering Ett av syftena med att investera i indexfonder generellt är ju att man vill […]